ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Θα συμπεριληφθούν και οι πληττόμενοι από την πανδημία γεωτεχνικοί, στις ενισχύσεις

Mε τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα, θα συμπεριληφθούν και οι γεωτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στη σχεδιαζόμενη οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Σύμφωνα με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε τα παραπάνω ανακοίνωσε την Πέμπτη 19/11, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτσης.

Ακολoυθεί η ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε:

«Μετά από την υπ’ αριθ. 6785/18-11-2020 επιστολή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, σχετικά με το θέμα της οικονομικής στήριξης των γεωτεχνικών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και τις σχετικές παρεμβάσεις αρκετών γεωτεχνικών βουλευτών, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε χτες, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ότι, με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα, θα συμπεριληφθούν και οι γεωτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στη σχεδιαζόμενη οικονομική ενίσχυση των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών που πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο θέλει να ευχαριστήσει τον κ. Υπουργό για την αποδοχή του παραπάνω αιτήματός του και να τονίσει για άλλη μια φορά ότι οι γεωτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις τους, παρ’ όλο που πλήττονται καίρια από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών αλλά και την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας γενικότερα».