Η Bayer αντιμετωπίζει περίπου 18.400 προσφυγές στη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ για την γλυφοσάτη

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων (DJV) αμφιβάλλει ότι δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στη λίστα της Monsanto σχετικά με τους Γερμανούς αντιπάλους και υποστηρικτές της γλυφοσάτης.

«Εάν οι κατάλογοι είχαν σκοπό να επηρεάσουν τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αυτό είναι ιδιαίτερα απίθανο», απάντησε στην καθημερινή εφημερίδα «TAZ» ο εκπρόσωπος της DJV, Hendrik Zorner. Είναι επίσης απίθανο ότι, σε αντίθεση με τη Γαλλία, δεν καταχωρίστηκαν ιδιωτικές διευθύνσεις ή χόμπι.

Ο εκπρόσωπος της Bayer, Christian Maertin, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η γαλλική λίστα περιελάμβανε εκπροσώπους του κλάδου και των ενώσεων, πολιτικούς, εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων και άλλους, καθώς και δημοσιογράφους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του δικηγορικού γραφείου Sidley Austin της Bayer, «ούτε δημοσιογράφοι ούτε ευαίσθητα ιδιωτικά δεδομένα βρίσκονται στις γερμανικές λίστες», αλλά αυτό ήταν ρητώς μόνο το «στάτους της περασμένης Παρασκευής».

Ο βουλευτής της Bundestag, Harald Ebner (Πράσινοι), κατηγόρησε την Bayer ότι προσπάθησε να «καθυστερήσει την εκπαίδευση και την πληροφόρηση των πληγέντων έως ότου η δημόσια προσοχή να μην είναι τόσο μεγάλη». Διαφορετικά, η Bayer δεν θα είχε κάνει τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να επικοινωνήσει με τους πολίτες, απάντησε ο Ebner στην TAZ.

www.euractiv.de