-Διαφήμιση-

Η μετάβαση στην ενέργεια επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον γεωργικό τομέα. Η EURACTIV Γερμανίας μίλησε με τον γενικό γραμματέα της Γερμανικής Ένωσης Αγροτών (DBV), Bernhard Krüsken, για την προσέγγιση της Γερμανίας, όσον αφορά τη μείωση των νιτρικών επιπέδων.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που καταδικάζει τη Γερμανία για παραβίαση του κανονισμού της ΕΕ για τα λιπάσματα, ο Bernhard Krüsken ανέφερε ότι «το κενό που εντοπίστηκε από τις Βρυξέλλες πρέπει να διορθωθεί εντός δύο ετών, δηλαδή τον Μάιο του 2020, οπότε ο χρόνος μετράει. Διαφορετικά, θα υπάρξουν πρόστιμα.

Ωστόσο, εξακολουθούμε να έχουμε κάποιο περιθώριο ελιγμών ως προς τον τρόπο εκπλήρωσης των απαιτήσεων. Στο τέλος της ημέρας, η Κομισιόν πρέπει να αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα».

Εξήγησε, επίσης, ότι οι αγρότες δεν φαίνεται να είναι υπέρ της ενίσχυσης της ρύθμισης των λιπασμάτων, επειδή επηρεάζονται σε διάφορους βαθμούς από αυτήν. «Σε ορισμένες βορειοδυτικές περιοχές, οι επιπτώσεις της ρύθμισης των λιπασμάτων το 2017 έχουν ήδη σημαντική επίδραση. Φυσικά, πρέπει να προχωρήσουμε σε δράσεις, όταν τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Όμως, οι άνθρωποι είναι αναστατωμένοι από τις προσεγγίσεις της Επιτροπής και της γερμανικής κυβέρνησης», σημείωσε.