Γεύσεις και αρώματα Κρήτης στη «Μεγάλη Συνάντηση» της Λάρισας

Η 36η διοργάνωση της έκθεσης-θεσμού αποτελεί ένα μεγάλο γαστρονομικό και πολιτιστικό αντάμωμα

Δεκάδες παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και μικρά ελληνικά brands από ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και από πολλές άλλες περιοχές, όπως η Ημαθία, η Πιερία, τα Τρίκαλα, τα Φάρσαλα και η Χαλκιδική, πλημμύρισαν το κέντρο της Λάρισας με αγνά προϊόντα και αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις, σε ένα μεγάλο γαστρονομικό αντάμωμα που έχει γίνει θεσμός.

Η 36η Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» άνοιξε τις πύλες της την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας (ωράριο λειτουργίας από τις 10:30 το πρωί έως και τις 10:00 το βράδυ). Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για όλους.

Στη διοργάνωση εκτίθεται μια ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία είναι πασίγνωστα για τις μοναδικά ευεργετικές τους ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα: Αγνό ελαιόλαδο, ελιές, τυρί, γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, μέλι και προϊόντα μελιού, βασιλικός πολτός και γύρη, παστέλια και μπάρες, τσικουδιά, ρακί και ρακόμελο, κρασί, λικέρ, παξιμάδια, κριτσίνια και κουλουράκια, αλόη, αμπελόφυλλα και σταφίδες.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν και να απολαύσουν αγαπημένες κρητικές γεύσεις, τα περίφημα ξεροτήγανα, βότανα της κρητικής γης, καθώς και ποικιλία από παραδοσιακά καπνιστά κρέατα, απάκι, λουκάνικα και αλλαντικά. Τέλος, το «παρών» δίνει μια πλούσια γκάμα φυτικών αλειμμάτων για μικρούς και μεγάλους, από τις παραδοσιακές μαρμελάδες και το χαρουπόμελο… μέχρι τις πάστες ελιάς και το κρητικό αλειφωτό τυρί!