Γιαγιά ολυμπιονίκη πέθανε βλέποντάς τον εγγονό της να κερδίζει μετάλλιο

Κατέρρευσε βλέποντας τον εγγονό της να ανεβαίνει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων

Γιαγιά ολυμπιονίκη πέθανε βλέποντάς τον να κερδίζει μετάλλιο

Η 84χρονη γιαγιά του ολυμπιονίκη της Ταϋλάνδης Σινπέτ Κρουαϊτόνγκ κατέρρευσε, βλέποντας τον εγγονό της να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Δεν γνωρίζουμε αν αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας», τόνισαν οι αστυνομικοί.

Η άτυχη γυναίκα έβλεπε από γιγαντοοθόνη τον 20χρονο εγγονό της να διαγωνίζεται στην άρση βαρών στην κατηγορία των 56 κιλών. Οι πανηγυρισμοί ωστόσο για την κατάκτηση του μεταλλίου είχαν τραγικό τέλος όταν η ίδια κατέρρευσε και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε συνέντευξή της σε τοπικά μέσα, πριν τον αγώνα, η γιαγιά του αθλητή είχε εκφραστεί με τα θερμότερα λόγια για τον εγγονό της: «Του φωνάζω να παλεύει. Μου λείπει ο εγγονός μου και θέλω να πετύχει. Ό,τι κάνει το κάνει για τη χώρα του».

Από τη μεριά του ο Σινπέτ απέτισε το δικό του φόρο τιμής στη γιαγιά του με ανάρτησή του στο facebook: «Αναπαύσου εν ειρήνη. Θα είσαι στο μυαλό μου για πάντα».