Γιάννης Δραγασάκης: Θα πρέπει να επιδιώξουμε την επιτάχυνση

Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης – Τελετή παράδοσης-παραλαβής

Γιάννης Δραγασάκης: Θα πρέπει να επιδιώξουμε την επιτάχυνση
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Η έξοδος από την κρίση είναι μια πορεία μακρά, δεν είναι το γύρισμα ενός διακόπτη, είναι μια πορεία με γνωστούς και άγνωστους παράγοντες και ευάλωτη σε εξωγενή απρόοπτα γεγονότα. Ακριβώς γι’ αυτό, η περίοδος που περνάμε είναι κρίσιμη, αυτά που θα κάνουμε κι αυτά που θα αποφασίσουμε τους επόμενους έξι μήνες μπορεί να επηρεάσουν καθοριστικά τα επόμενα δέκα χρόνια». Τα παραπάνω τόνισε παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γιάννης Δραγασάκης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι βάσεις για την ανάκαμψη έχουν τεθεί». Ο ίδιος σημείωσε ως προτεραιότητα «να τρέξουν όλα πιο γρήγορα, στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος του υπουργείου, οι επενδύσεις, οι χρηματοδοτήσεις, οι αδειοδοτήσεις, οι εγκρίσεις».

Ο απελθείς υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παραδίδοντας τη θέση του στον νέο υπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σημείωσε: «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, κάτω από απρόσμενες περιστάσεις, χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο που έχω αναλάβει». Κάνοντας επιγραμματικά τον απολογισμό των 16 μηνών που παρέμεινε στη θέση αυτή, ο κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για υπερδιπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων περίπου στα 4 δισ. ευρώ, για αύξηση των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 3% σε όγκο και για ανάκαμψη των δεικτών του οικονομικού κλίματος. Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν επί των ημερών του, ανέφερε την αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει το υπαίθριο εμπόριο, στις αλλαγές στο δίκαιο των ΑΕ, στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, στη δρομολόγηση της ίδρυσης και λειτουργίας της αναπτυξιακής τράπεζας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στα νομοσχέδια για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων και στις παρεμβάσεις «για την ενίσχυση της βιομηχανίας και της μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα που», όπως είπε, «για εμάς έχει πολύ κρίσιμο ρόλο να παίξει στη νέα φάση της ελληνικής οικονομίας».

Απόλυτη συνεργασία για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών θα υπάρξει με τον νέο υπουργό, σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress