Γιορτή Κρεμμυδιού στους Κασσάνους του δήμου Μινώα Πεδιάδας

Γιορτή Κρεμμυδιού στους Κασσάνους του δήμου Μινώα Πεδιάδας

Η 1η Γιορτή Κρεμμυδιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στους Κασσάνους του δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
 
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνων «Ο Αφέντης Χριστός», ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη γιορτή, αναφέρει:

«Στους Κασσάνους παράγονται τα φημισμένα, στον νομό Ηρακλείου αλλά και στην Κρήτη, κρεμμύδια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, για πρώτη φορά, θα προσπαθήσει να αναδείξει αυτό το εξαιρετικής ποιότητας-γεύσης αγροτικό προϊόν του χωριού μας, το κρεμμύδι. Να το γνωρίσουν και εκείνοι, οι οποίοι δεν το ξέρουν και να δοθεί η ευκαιρία σε όσους παρευρεθούν να το δοκιμάσουν. Να μιλήσουν με τους παραγωγούς του χωριού και να μάθουν για τη βιολογική καλλιέργεια με την οποία παράγεται το προϊόν. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κασσανιώτικα κρεμμύδια, μαγειρεμένα με πολλούς τρόπους, προσφορά των ντόπιων παραγωγών του χωριού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο κρητικό γλέντι, με το συγκρότημα του Μανώλη Αλεξάκη».