ΓΠΑ: Ιστορική συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας σε ερευνητικό επίπεδο για την ψηφιακή γεωργία

Υπεγράφη, σύμφωνα με ανάρτηση του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρώτη, σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνία, ίδρυση κοινού εργαστηρίου έρευνας στη ψηφιακή γεωργία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Το εργαστήριο σύμφωνα με την ανάρτηση θα έχει έδρα το ΓΠΑ.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Πρύτανη του ΓΠΑ στα social media: 

“Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Υπεγράφη η πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνία ίδρυσης κοινού εργαστηρίου έρευνας στη ψηφιακή γεωργία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας με έδρα το ΓΠΑ παρουσία του Υπουργού Γεωργίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Tang Renjiang και  του Πρύτανη του Πανεπιστημίου ShanDong  Xu Jian Bo.

Θερμές ευχαριστίες στον εκλεκτό συνάδελφο Ομότιμο Καθηγητή Γιώργο Νυχά για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογηρου, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ Περικλής Μήτκας, η Διευθύντρια του ΕΛΙΔΕΚ Κατερίνα Κουραβελου, η Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ  Βασιλική Παπαδημητρίου και η Διευθύντρια Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δρ. Μαρία Μάρκου”.