Χανιά: Ξεκίνησε η διαδικασία απογραφής του ζωικού κεφαλαίου από κτηνοτρόφους

Ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου η διαδικασία της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου από τους κτηνοτρόφους στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια, η διαδικασία της απογραφής θα γίνει για τους αιγοπροβατρόφους από την 1η Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου και για τους χοιροτρόφους μέσα στο μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποχρέωση αφορά και αυτούς με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο που όμως δεν έχουν διακόψει με αίτησή τους τη λειτουργία της εκμετάλλευσής τους.

Η κοινοποίηση της απογραφής μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Με την προσέλευση του κάθε κτηνοτρόφου στο κτηνιατρικό κέντρο της περιοχής του ή στο τμήμα κτηνιατρικής της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
  • Ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr ακολουθώντας οι υπόχρεοι τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες στην σελίδα.

Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων ηλεκτρονικά, εκδίδεται βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το μητρώο θα πρέπει σε κάθε περίπτωση, να είναι ενημερωμένο σε όλα τα τμήματά του και με αληθή στοιχεία καθώς οι εγγραφές ενέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης του κτηνοτρόφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ