«Ηλιοστάσιο» επιτυχίας στη Κρήτη

«Ηλιοστάσιο» επιτυχίας για τους αδερφούς Φραγκιαδάκη από τη Κρήτη
«Ηλιοστάσιο» επιτυχίας για τους αδερφούς Φραγκιαδάκη από τη Κρήτη
Κώστας και Γιάννης Φραγκιαδάκης

Δύο ξαδέρφια από την Κρήτη, ο Κώστας και ο Γιάννης Φραγκιαδάκης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και κάπου στο 2012 ξεκίνησαν δειλά δειλά να φυτεύουν τις πρώτες πειραματικές καλλιέργειες αρωματικών φυτών και βοτάνων στο χωριό τους, το Κυπαρίσσι Ηρακλείου. Σιγά σιγά πολλαπλασίασαν τις εκτάσεις τους και το 2014 επεκτάθηκαν σε μία μικρή μεταποιητική μονάδα. Αυτή αποτέλεσε και την αρχή για τη δημιουργία του δικού τους brand name, «ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ».

Με το brand name «ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ», σήμερα, διανέμουν ρίγανη, μέντα, μαντζουράνα, τσάι του βουνού, δίκταμο, φασκόμηλο, θυμάρι, δυόσμο, δεντρολίβανο και λουΐζα. Επεξεργάζονται τα προϊόντα τους με φυσικές διεργασίες και δεν έχουν χημικά. Ο στόχος, πέρα από τη διατήρηση της ποιότητας, είναι να χρησιμοποιούν μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Το «ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ» διανέμεται τόσο στην Κρήτη όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπάρχει προοπτική για εξαγωγές σε τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και θα διανέμονται ως premium ελληνικά προϊόντα.

Ο Κώστας και ο Γιάννης, όπως ανέφεραν στην «ΥΧ», βιοπορίζονται αποκλειστικά από αυτό, ενώ επόμενος στόχος τους είναι τα αιθέρια έλαια και τα εκχυλίσματα αρωματικών φυτών.

  • Χριστίνα Καραβοκύρη