ΗΠΑ: Επένδυση 345 εκατ. δολαρίων για φτηνό αγροτικό ρεύμα

Μπλακ άουτ στην Αθήνα -Χωρίς ρεύμα από Γλυφάδα έως Κηφισιά, προβλήματα στο Μετρό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Σχέδιο που περιλαμβάνει 20 έργα υποδομής και 345,5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, παρουσίασε το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, αποσκοπώντας στη βελτίωση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις αγροτικές περιοχές 14 Πολιτειών. Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Sonny Perdue, δήλωσε πως «η παροχή προσιτής ηλεκτρικής ενέργειας στην αμερικάνικη ύπαιθρο θα θέσει τα θεμέλια για την αύξηση της αγροτικής ευημερίας και θα προσφέρει οικονομικές ευκαιρίες στους αγρότες. Για τον λόγο αυτόν, το υπουργείο Γεωργίας συνεργάζεται με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και συνεταιρισμούς, ώστε να εξασφαλίσει τη συνέχιση της επένδυσης στις βελτιώσεις των υποδομών, που θα παρέχουν με τον καλύτερο τρόπο ηλεκτρική ενέργεια σε όσους ζουν και εργάζονται στις αγροτικές περιοχές».

Η επένδυση

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Το υπουργείο θα πραγματοποιήσει τις επενδύσεις μέσω του Προγράμματος Δανείων Ηλεκτρικής Υποδομής. Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει στη χρηματοδότηση σχεδίων παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, θα συμβάλλει στις βελτιώσεις του συστήματος, αλλά και στη δημιουργία έργων εξοικονόμησης ενέργειας σε κοινότητες έως 10.000 κατοίκων.

Τα δάνεια περιλαμβάνουν 7,9 εκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία έξυπνου δικτύου. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν εφαρμογές πληροφορικής, επικοινωνία δύο παραμέτρων, γεωπεριβαλλοντικά συστήματα πληροφοριών και άλλα εργαλεία για την αύξηση της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των έργων που θα χρηματοδοτηθούν:

  • Στο Κολοράντο, η San Isabel Electric Association θα λάβει δάνειο ύψους 15,8 εκατομμυρίων δολαρίων για να κατασκευάσει 63 μίλια γραμμής, αλλά και για να βελτιώσει ακόμα 143 μίλια, ώστε να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών Huerfano, Las Animas, Pueblo, Custer, Otero και Costilla.
  • Ο Σύνδεσμος Ηλεκτρικών Συνεταιρισμών Goodhue County της Μινεσότα θα χρησιμοποιήσει ένα δάνειο ύψους 7,75 εκατομμυρίων δολαρίων για να κατασκευάσει 28 μίλια γραμμής και να βελτιώσει άλλα 72. Συγκεκριμένα, το δάνειο περιλαμβάνει 315.000 δολάρια για έργα ευφυών δικτύων.
  • Στη Γεωργία, η Amicalola Electric Membership Corporation θα λάβει ένα δάνειο ύψους 61,2 εκατομμυρίων δολαρίων για να κατασκευάσει 302 μίλια γραμμής και να βελτιώσει άλλα 110. Το δάνειο περιλαμβάνει 64.000 δολάρια για σχέδια έξυπνων δικτύων.
-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα