ΗΠΑ: Μεταλλαγµένα µήλα στο τραπέζι των καταναλωτών

Από αυτόν τον µήνα σε 400 αµερικανικά καταστήµατα λιανικής

ΗΠΑ: Μεταλλαγµένα µήλα στο τραπέζι των καταναλωτών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στις τάξεις των βιοτεχνολογικών προϊόντων, που πωλούνται στα καταστήµατα τροφίµων των ΗΠΑ, προσχωρούν τα µήλα. Κατευθείαν από τους οπωρώνες της Πολιτείας Ουάσινγκτον, η πρώτη στα χρονικά συγκοµιδή γενετικά τροποποιηµένων µήλων της ποικιλίας «Golden Delicious» είναι προγραµµατισµένο να τροφοδοτήσει µέσα στον Νοέµβριο περίπου 400 καταστήµατα λιανικής στις µεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση µε ό,τι συνηθίζεται, τα συγκεκριµένα µήλα θα πωλούνται τεµαχισµένα, σε σακούλες των 10 ουγκιών. Στην αποτελεσµατικότητα αυτού του τρόπου διάθεσης εξυπηρετεί µία από τις ειδοποιούς διαφορές των γενετικά τροποποιηµένων φρούτων σε σχέση µε τα συµβατικά, καθώς χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να «καφετίσουν» από τη στιγµή που εκτίθενται στον αέρα. Παρότι οι καλλιέργειες ΓΤΟ συνιστούν πλέον την κύρια οδό για αµερικανικά προϊόντα, όπως το καλαµπόκι και η σόγια, δεν συµβαίνει κάτι τέτοιο και µε τα φρούτα. «Υπάρχουν ελάχιστα οικονοµικά κίνητρα για την καλλιέργεια και την εµπορία µεταλλαγµένων φρούτων εξαιτίας του κόστους αλλαγής των κανόνων για τα τρόφιµα και των κινδύνων που απορρέουν από τη στάση των καταναλωτών», δήλωσε στη Chicago Tribune για την αµφιλεγόµενη αυτή τεχνολογία ο καθηγητής Kevin Folta, του Πανεπιστηµίου της Φλόριντα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Μέχρι στιγµής, τα µόνα γενετικώς τροποποιηµένα φρούτα που βρίσκονται στα αµερικανικά σούπερ µάρκετ είναι οι χαβανέζικες παπάγιες, οι οποίες είναι παρασκευασµένες µε τέτοιον τρόπο ώστε να αντιστέκονται σε έναν θανατηφόρο ιό.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress