Ήπειρος: Εγκαταστάσεις για εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες

Ήπειρος: Εγκαταστάσεις για εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες

Στην τοποθέτηση δεύτερης εγκατάστασης για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε παραλία της Ηπείρου προχωράει η Περιφέρεια. Την Τετάρτη 13/7 έγινε η τοποθέτηση εγκατάστασης στην παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα γίνει τοποθέτηση της δεύτερης εγκατάστασης στην παραλία Αμμουδιά Πρέβεζας.

Οι εγκαταστάσεις τοποθετούνται στο πλαίσιο του έργου «Διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα»  που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια.

Το έργο περιλαμβάνει πύργο ελέγχου, στον οποίο είναι εγκατεστημένοι οι απαραίτητοι αυτοματισμοί και ο μηχανισμός κίνησης, φωτοβολταϊκό στοιχείο, αρθρωτοί σιδηρόδρομοι (ράγες) που συνδέουν τον πύργο της διάταξης με το τερματικό σημείο αποβίβασης στη θάλασσα- τερματικό σημείο, καλύμματα αρθρωτών σιδηροδρόμων, κουπαστή (χειρολισθήρα), φορείο κίνησης, ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα για τη μετακίνηση των ΑμεΑ προς το τερματικό σημείο και αντίστροφα, φωτεινή σηματοδότηση τμήματος της σιδηροτροχιάς που βρίσκεται εκτός νερού για τη σήμανση κατά τις νυκτερινές ώρες κλπ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 73.800 ευρώ.