Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης με 19 επιχειρήσεις στην Food Expo 2017

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης με 19 επιχειρήσεις στην Food Expo 2017
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Έντονη δραστηριότητα είχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και των πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» επιχειρήσεων-μελών της, κατά την παρουσία της στην διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO 2017», που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Στο πλαίσιο ανάδειξης, προβολής και προώθησης των πιστοποιημένων με το σήμα «Κρήτη» προϊόντων, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, με 19 πιστοποιημένους με το σήμα «Κρήτη» παραγωγούς και επιχειρηματίες και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

 

Αυτοί έχουν ως εξής:

4η FOOD EXPO 2017

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ

CRETANTHOS

ελαιόλαδο

ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

Ξεροτήγανα

MINOAN ELEA

ελαιόλαδο

ΒΕΡΥΚΟΚΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – CRETANLIFE

βότανα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΠΕ

ελαιόλαδο

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ»

κηπευτικά

CRETAN TREE

ελαιόλαδο

G.G. HELLENIC ALOE

Προϊόντα αλόης

ΑΣΣΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ελαιόλαδο

ΜΙΝΩΑ ΓΗ ΙΚΕ – MINOAN GAIA PC

ελαιόλαδο

ΑΦΟΙ ΖΕΡΒΟΥ ΟΕ

τυροκομικά

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ CANDIA NUTS ABEE

παστέλι

ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΟΕ

ελαιόλαδο

ΦΑΡΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Κουνέλι, πετεινός, λουκάνικα

ΚΥΡΑΛΑΚΗ ΘΕΟΝΥΜΦΗ

Ελιές & Ελαιόλαδο

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου

τυροκομικά

Τυροκομικά Κρήτης Αεράκης

τυροκομικά

Cretan Goods

Προϊόντα αλόης

Ελένη Χαριτάκη Βεριγάκη “V4VITA”

Ελαιόλαδο, μέλι, πετιμέζι και ξύδι Μπαλσάμικο

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν πολλές συναντήσεις με αγοραστές και εισαγωγείς από όλο τον κόσμο, ενώ πολύ θετικά ήταν τα μηνύματα και εξαιρετικά μεγάλη η ανταπόκριση για τα προϊόντα του νησιού.

Oι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να γευθούν πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, κηπευτικά, ξεροτήγανα, τυροκομικά, κρέας, παραδοσιακά κρεατο-παρασκευάσματα, μέλι, ξύδι βαλσάμικο, παστέλι και προϊόντα αλόης.

Το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισκέφθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης. Ο κ. Αποστόλου, συνομίλησε με τους Κρητικούς επιχειρηματίες, δοκίμασε τα προϊόντα του νησιού και συνεχάρη την Περιφέρεια και τους παραγωγούς και επιχειρηματίες για την παρουσίαση των ποιοτικών προϊόντων τους.

Επίσης, ο υπουργός είχε σύντομη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλη Χνάρη, σχετικά με το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και δήλωσε την στήριξη από πλευράς του υπουργείου.

Από την πλευρά του ο κ. κ. Χνάρης επεσήμανε: «Ήταν μία ακόμα πρωτοβουλία, από αυτές που υλοποιούμε ως Περιφέρεια Κρήτης και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, προκειμένου να κατακτήσουν τα πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στην ελληνική και διεθνή αγορά. Μια θέση που θα τους εξασφαλίσει επίσης την ανάλογη προστιθέμενη αξία σε επίπεδο ποιότητας και φήμης. Η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια ήταν και θα είναι οι άξονες, σύμφωνα με τους οποίους θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως Περιφέρεια Κρήτης και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, για την προώθηση των προϊόντων του νησιού μας».

Λίγα ακόμα λόγια για την FoodExpo

Όσον αφορά στο σύνολό της την έκθεση, να σημειωθεί ακόμα ότι από τους 2.500 διεθνείς υποψήφιους dealers, οι 650 είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας (hosted buyers). Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό hosted buyers που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα, είτε στο πλαίσιο κάποιας έκθεσης, είτε άλλης εμπορικής αποστολής. Επίσης, ανάμεσα στα στελέχη και τους εκπροσώπους των διεθνών αλυσίδων και στους εκθέτες των ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν περίπου 11.500 Β2Β (κατ’ ιδίαν) συναντήσεις.

Από τις ελληνικές επιχειρήσεις, το 45%, δηλαδή σχεδόν οι μισές εταιρείες, προέρχονται από την περιφέρεια, κάτι που επιβεβαιώνει τη δυναμική που έχει ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην ελληνική επαρχία και στις πιο αγροτικές περιοχές.

Στη φετινή FOOD EXPO αναπτύχθηκε ένας νέος αυτόνομος τομέας στο Hall 2 αφιερωμένος στα αλλαντικά και τα κρεατοσκευάσματα, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και η σκηνή του MEAT FORUM, η οποία φιλοξένησε σεμινάρια και επιδείξεις. Εξάλλου, στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ MEDITERRANEAN FOOD EXPERIENCE (Hall 1), ταλαντούχοι Έλληνες chef, καθώς και οι πρόεδροι δέκα εθνικών ομοσπονδιών αρχιμαγείρων από χώρες της Μεσογείου ανέδειξαν τα τοπικά προϊόντα από οκτώ Περιφέρειες της Ελλάδας.

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκε και ο γαστρονομικός πλούτος της Ισπανίας, ως τιμώμενης χώρας, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, στο Hall 2, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στοχευμένα FOOD EXPO WORKSHOPS.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα