H DuPont ρίχνει λεφτά στα γαλακτοκομικά

Επένδυση 57 εκατ. ευρώ

H DuPont ρίχνει λεφτά στα γαλακτοκομικά

Στην επέκταση των μονάδων γαλακτομικών συστατικών που διατηρεί στην Γαλλία και τη Γερμανία προχωράει η DuPont, μέσω της θυγατρικής της DuPont Nutrition & Health, διαβλέποντας αύξηση της ζήτησης για γιαούρτι, προβιοτικά και τυροκομικά προϊόντα όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συνολικού ύψους 57 εκατ. ευρώ επένδυση ξεκινά να υλοποιείται από τον τρέχοντα μήνα και σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018. Μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός που θα προστεθεί στις μονάδες επιτρέπει την παραγωγή προβιοτικών, αν και κάτι τέτοιο δεν εριλαμβάνεται μέχρι στιγμής στα πλάνα του ομίλου για τις ευρωπαϊκές του δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της DuPont Νutrition & Health, John Rea, «η παγκόσμια βιομηχανία γαλακτοκομικών αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια, παίρνοντας ώθηση από την αύξηση της κατανάλωσης ιδίως στην Ασία καθώς και από την εντονότερη ζήτηση για τυροκομικά».