Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Η εξωστρέφεια στο επίκεντρο της τακτικής Γ.Σ. της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

21.07.2016
2' διάβασμα
i-exostrefeia-sto-epikentro-tis-taktikis-g-s-tis-gaia-epicheirein-43763

Η εταιρεία GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E. ενημερώνει ότι στην 2η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/07/2016, εκπροσωπήθηκε το 98,457%  του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της. Με ισχυρή πλειοψηφία άνω του 99% επί των παρόντων εγκρίθηκε το σύνολο των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης (συμπεριλαμβανομένου του Ισολογισμού Έτους 2015).

Επιπρόσθετα, η 2η Τακτική ΓΣ αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Η Επιτροπή Αγροτών και Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχει συσταθεί με απόφαση της 1ης Τακτικής ΓΣ της εταιρείας αναλαμβάνει σε χρονικό ορίζοντα ενός  διμήνου μέσω ανοιχτής διαβούλευσης να επεξεργαστεί και να καταθέσει στα αρμόδια όργανα της εταιρείας  τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις ισχυροποίησης της θέσης των ΚΕΑ στο κομμάτι παροχής ψηφιακών υπηρεσιών με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και την στήριξη δράσεων σχετικών με την ευφυή γεωργία.
  • Η Διοίκηση της εταιρείας αναλαμβάνει να διαμορφώσει Ομάδες Εργασίες με συμμετοχή εκπροσώπων των τριών πυλώνων που συνιστούν την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ (ήτοι την Τράπεζα Πειραιώς, την NeuroPublic και τους 70συνεταιρισμούς-μετόχους) προκειμένου εντός διμήνου να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις παρέμβασης στα σημαντικά ζητήματα της αγροτικής οικονομίας του τόπου που αφορούν το κόστος εισροών, την μεταποίηση και εμπορία ποιοτικών προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδας και την χρηματοδοτική στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.

Σε σχέση με τις παραπάνω αποφάσεις, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της εταιρείας GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ κ. Χ. Αντωνιάδης αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδιά της εταιρείας σημείωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα οι υπηρεσίες της θα εμπλουτιστούν, στοχεύοντας στην ουσιαστική υποβοήθηση της παραγωγικής διαδικασίας με αξιοποίηση πρακτικών ευφυούς γεωργίας. Επίσης, έκανε λόγο για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ κ. Ι Κουφουδάκης υπογράμμισε ότι η εταιρία  διατήρησε ουσιαστικά αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά το ποσοστό δηλώσεων ΟΣΔΕ που παρέλαβε. Επίσης αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό βραβείο αριστείας EFQM (EFQM Commitment to Excellence) που έλαβε η εταιρεία και στην έντονη συμμετοχή της στις εργασίες ευρωπαϊκών φόρουμ, ενώ ενημέρωσε για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας που διοργανώνει η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ την Παρασκευή 7/10/2016 στο Καβούρι με κεντρικό ομιλητή τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Φιλ Χόγκαν.

ΓΡΑΦΕΙ: