Η πρώτη γενετικά τροποποιημένη μπύρα χωρίς λυκίσκο είναι γεγονός

h-prwti-genetika-tropoihmenh-mpura

Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο ώστε να παρασκευάσουν γενετικά τροποποιημένη μπύρα χωρίς λυκίσκο, που όμως διατηρεί τη χαρακτηριστική της γεύση. Το κατάφεραν χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό τροποποίησης του DNA, για να παρέμβουν στο γονιδίωμα της μαγιάς, εισάγοντας γονίδια από τα φυτά της μέντας και του βασιλικού.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Nature, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί να μειώσει την εξάρτηση της βιομηχανίας μπύρας από τον λυκίσκο, ο οποίος είναι μια καλλιέργεια δαπανηρή και απαιτητική σε νερό.

Πόσο δεκτικοί θα είναι, όμως, οι κατά κανόνα απαιτητικοί καταναλωτές, απέναντι σε μία γενετικά τροποποιημένη μπύρα;

«Η ελπίδα μας είναι ότι οι καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των οπαδών της μπύρας craft, θα προτιμήσουν μια μπύρα με εξαιρετική γεύση, η οποία μάλιστα παρασκευάζεται μέσω μιας πιο βιώσιμης διαδικασίας», ισχυρίζεται ο βιοχημικός Charles Denby, του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ.