Η Unilever εγκαταλείπει το Λονδίνο για το Ρότερνταμ

Η Unilever εγκαταλείπει το Λονδίνο για το Ρότερνταμ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Βρετανίας, η Unilever, εγκαταλείπει τα γραφεία της στο Λονδίνο μετά από 88 χρόνια για να μετεγκατασταθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, σε μια κίνηση που θα αποτελέσει χτύπημα στην κυβέρνηση της Theresa May, σχεδόν έναν χρόνο πριν το Brexit.

Σύμφωνα με το Reuters, η Unilever θα αφήσει τη Βρετανία μετά από 88 χρόνια παρουσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και όπως ανέφερε η εταιρεία, η επιλογή αυτή δεν έχει να κάνει με το Brexit ή με τον προστατευτισμό αλλά θα βοηθούσε στην απλοποίηση της δομής της και θα βελτίωνε τη διαχείρισή της.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Από την εταιρεία ανακοινώθηκε ότι οι 7.300 εργαζόμενοι στη Βρετανία δε θα επηρεαστούν και θα συνεχίσουν να είναι εγγεγραμμένοι στο Λονδίνο, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη.

Η Unilever αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη δομή της, αφότου χρειάστηκε να παλέψει σκληρά ώστε να αποφύγει μία μεγάλη εξαγορά ύψους 143 δισ. δολαρίων από την Kraft Heinz το 2017, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα στη Βρετανία και την Ολλανδία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Unilever Paul Polman είχε χρησιμοποιήσει το περιστατικό για να τονίσει την ανάγκη οι βρετανικές εταιρείες θα έπρεπε να έχουν πιο ισχυρά εργαλεία για να προστατεύονται από απόπειρες εξαγορών.

Η εταιρεία σχηματίστηκε μετά από τη συγχώνευση της Margarine Unie της Ολλανδίας και της βρετανικής εταιρείας παραγωγής σαπουνιών Lever Brothers, τη δεκαετία του 1930.

Πηγή: liberal.gr

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές