Ιδρύεται το πρώτο δημόσιο ΙΕΚ σηροτροφίας, στο Σουφλί

Με μεγάλη ικανοποίηση ο Δήμαρχος Σουφλίου κος Παναγιώτης Καλακίκος ανακοίνωσε την ευόδωση των προσπαθειών του δήμου για την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου Δημόσιου Ι.Ε.Κ στο Σουφλί.

Ο Δήμος Σουφλίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι έγινε το πρώτο «βήμα» για την ίδρυση και λειτουργία από το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023, Δημόσιου Ι.Ε.Κ στο Σουφλί.

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη 25 Αυγούστου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεων (ΦΕΚ) και υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Βούτσινος, προβλέπεται ότι: 

«Ιδρύεται και λειτουργεί από το έτος 2022-2023, Παράρτημα του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο που στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ Σουφλίου και το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Σουφλίου: 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Ι.Ε.Κ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ στον δήμο Σουφλίου».

Συνεχής και πολύμηνη ήταν η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου. Επαφές και συνεχείς πίεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη του, προκειμένου να ιδρυθεί Τμήμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, αλλά και Τμημάτων Δημοσίων Ι.Ε.Κ στο Σουφλί. Η αρχή έγινε με το “πράσινο” φως του Υπουργείου για την ίδρυση Δημόσιου Ι.Ε.Κ.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε προτείνει την Ίδρυση Δημόσιου Ι.Ε.Κ με Τμήματα: 

  • Μελισσοκομίας
  • Σηροτροφίας
  • Αμπελουργίας-Οινοποιίας

Με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της 25ης Αυγούστου της απόφασης για την ίδρυση και λειτουργία του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. στον δήμο Σουφλίου και συγκεκριμένα στην πόλη του Σουφλίου, ως Παράρτημα σε αυτή την φάση του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου ικανοποιήθηκε εν μέρη το αίτημα του Δημάρχου ο οποίος όπως αναφέρει “δεν θα σταματήσουμε εδω αλλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα από το Υπουργείο με στόχο την ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος” 

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος και η δημοτική αρχή εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιο Βούτσινο αλλά και  όλα τα στελέχη του υπουργείου, για την απόφαση αυτή.

Πηγή: diavlos924.gr