Ηλεία: Εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες από μπουρίνι – Σε βοήθεια καλούν οι αγρότες

Καθολική οικονομική καταστροφή στον αγροτικό κόσμο μετά τη χθεσινή απρόσμενη καταιγίδα. Σε απόγνωση βρίσκονται από χθες, εκατοντάδες αγρότες, μετά το δυνατό καλοκαιρινό μπουρίνι που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές των δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε νέες τεράστιες ζημιές σε αγροτικά προϊόντα, σε σταφίδες, ελιές και κηπευτικά, ωστόσο ολική καταστροφή υπέστησαν αγρότες που είχαν μπολιάσει χιλιάδες μπάλες σανό για να προωθηθεί για ζωοτροφές!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η καταιγίδα που έπληξε χωριά από το Καράτουλα ως τα ορεινά χωριά της Ολυμπίας, κατέστρεψε πάνω από…. 50.000 μπάλες σανό, όπως και άλλα σανοειδή που δεν είχαν προλάβει να μπολιάσουν οι αγρότες και βρίσκονταν ακόμα μέσα στα χωράφια, σε καλλιέργειες με εκατοντάδες στρέμματα.

Ηλεία: Εκτεταμένες καταστροφές στην φυτική παραγωγή από το μπουρίνι – Σε βοήθεια καλούν οι αγρότες

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Βομπίρης, καλεί τους τοπικούς βουλευτές και την Περιφέρεια να σπεύσουν να βοηθήσουν αυτόν τον κόσμο που υπέστη ολική οικονομική καταστροφή, να καταγραφούν οι ζημιές και να ενισχυθούν άμεσα για την τεράστια απώλεια του εισοδήματός τους.

Πηγή: ertnews.gr