Με το σύνθημα «Women can Win», η ομάδα γυναικείας επιχειρηματικότητας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά διοργάνωσε στα Μέγαρα την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση συμβουλευτικού χαρακτήρα για τη στήριξη της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά εκτός Πειραιά, με τη γνώση, την εμπειρία, την ενθάρρυνση και την ενδυνάμωση του γυναικείου επιχειρείν μέσα από πρωτοβουλίες και συμπράξεις να έχει τον πρώτο λόγο.

Στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδριανός Μιχάλαρος αφού ευχαρίστησε την ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Β.Ε.Π., υπογράμμισε ότι οι η τοπική κοινωνία θα πρέπει να ξεφύγει από την χύμα παραγωγή και να τυποποιήσει τα προϊόντα της.”Εάν δώσετε στα προϊόντα σας ονοματεπώνυμο, θα μπορέσουμε κι εμείς μέσω του Επιμελητηρίου να σας δώσουμε πρόσβαση σε όλες τις αγορές” τόνισε με νόημα, ενώ αναφέρθηκε και στο εγχείρημα χτισίματος εμπορικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των Μεγάρων και πόλεων της Σικελίας, περιοχών οι οποίες συνδέονται με δεσμούς μητρόπολης-αποικίας από τα αρχαία χρόνια, για την ανταλλαγή προϊόντων ώστε να βρει η μεγαρίτικη παραγωγή πρόσβαση στα σικελικά ράφια.

Σε μια ημερομηνία που κατέχει τη δική της ξεχωριστή σημειολογική σημασία για τη θέση της γυναίκας (σ.σ. η 25η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών), οι δραστηριοποιούμενες στο γυναικείο επιχειρείν ομιλήτριες, εκπροσωπώντας άλλοτε τον εαυτό τους και άλλοτε ομάδες συνεργασίας, μοιράστηκαν τις δικές τους πολύτιμες εμπειρίες. Κεντρικές προσκεκλημένες στη συνάντηση ήταν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λία Λάππα και η ιδρύτρια της Μexoxo Ελπίδα Κόκκοτα. Οι δυο γυναίκες παρουσίασαν τα δικά τους καλά παραδείγματα και σκιαγράφησαν την πορεία προς ένα υγιές επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Η πρώτη κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την ιδρύτρια της Μexoxo. Η Ελπίδα Κόκοτα, διαχειρίζεται μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

Ήδη έχει βοηθήσει 4.500 γυναίκες, οι οποίες με τη βοήθεια της MeXOXO υποστηρίχθηκαν και προετοιμάζονται ή ξεκίνησαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η έτερη ομιλήτρια, Λία Λάππα, μετά την επιτυχημένη πορεία της ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής της, πήρε την απόφαση να μεταπηδήσει στη συγγραφή. Η συγγραφή, η διανομή και η πώληση ενός βιβλίου, συνήθως γίνεται από μεγάλες εκδοτικές εταιρίες οι οποίες δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο στις μέρες μας λόγω κρίσης. Μια γυναίκα δημοσιογράφος που δεν είχε ξανά επαφή με όλη αυτή την γραμμή παραγωγής και πώλησης, έπρεπε να διανύσει ανηφορικό μονοπάτι στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Το σημαντικό όμως δεν είναι ότι άνοιξε μια επιχείρηση, αλλά ότι 2 χρόνια μετά παρουσιάζει το τρίτο της βιβλίο, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζει να προχωρά.