Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνει την Τρίτη 31/1 στο κέντρο Δήμητρα Αγίου Μάμα (πρώην ΚΕΓΕ) στην Χαλκιδική, ημερίδα με θέμα τις «Νέες εξελίξεις στην Καλλιέργεια της Βερικοκιάς».
Στο πεδινό χωριό της Πορταριάς της Χαλκιδικής, εκεί όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν ως κύρια ενασχόληση την καλλιέργεια της ελιάς και του βερίκοκου πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή η παραδοσιακή γιορτή του καϊσιού, την οποία διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς Χαλκιδικής. «Η γιορτή καϊσιού τιμά, προβάλλει και προωθεί ένα χαρακτηριστικό προϊόν της […]
Σειρά εκδηλώσεων, συμμετοχών σε εξειδικευμένες εκθέσεις, φεστιβάλ κι άλλες δράσεις διοργανώνει και φέτος το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την προβολή και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων αγροδιατροφής, της υποστήριξης των παραγωγών και εν γένει της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Προϊόντα τοπικής προέλευσης, γαστρονομικές περιπλανήσεις και αυθεντικές γεύσεις με πρώτες ύλες από […]
Αν υπάρχουν δύο περιοχές στη Μακεδονία που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις πιπεριές, τότε σίγουρα αυτές είναι η πόλη της Φλώρινας και η μικρή αγροτική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στην Ημαθία. Οι πιπεριές του Αγίου Γεωργίου, αλλά και τα κηπευτικά που παράγονται εκεί είναι γνωστά για τη γεύση, το άρωμα και την ποιότητά […]
Θεωρείται το χωριό των θερμοκηπίων στην Κεντρική Μακεδονία, κάτι που μπορεί κανείς να το εξακριβώσει, άλλωστε, και μέσα από τις δορυφορικές εικόνες των χαρτών της Google, όπου τα θερμοκήπια κυριαρχούν στο τοπίο με τον όγκο, αλλά και τη συμμετρία τους, σε σχέση πάντα με τις άλλες περιοχές, εκεί όπου την πρωτοκαθεδρία την έχουν δενδρώδεις καλλιέργειες, […]
Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η συγκομιδή βερίκοκου (ποικιλία Μπεμπέκο) στον Δήμο Τεμπών, με τους παραγωγούς να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη φετινή σοδειά, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Η Ομάδα Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου έχει ήδη παραδώσει στα πέντε εργοστάσια κονσερβοποιίας –με τα οποία συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια– περί τους 1.500 τόνους. Ωστόσο, τα 38 λεπτά που […]