Ημερίδα για τη θερμοκηπιακή ντομάτα την Τρίτη 9 Απριλίου στο Τυμπάκι της Κρήτης

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνδιοργανώνουν την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 16:00 μ.μ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Νηπιαγωγείων Τυμπακίου (έναντι Δημοπρατηρίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου) στο Τυμπάκι Κρήτης, ημερίδα με θέμα: «Νέες προσεγγίσεις για βιώσιμη καλλιέργεια τομάτας στο θερμοκήπιο».

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σχετικά με ορισμένες νέες τεχνολογικές εξελίξεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες τομάτας καθώς και με την συμβολή του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού προγράμματος TOMRES (HORIZON-2020) στην αύξηση της ανοχής της τομάτας σε συνδυασμένη καταπόνηση νερού και θρεπτικών στοιχείων βελτιστοποιώντας την αποδοτικότητα χρήσης νερού και λιπασμάτων.

Μετά το τέλος των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε πειραματικά θερμοκήπια στην περιοχή με επίδειξη των αποτελεσμάτων από τους συμμετέχοντες παραγωγούς.