Ινδία – Γερμανία «ψήνουν» deal στην αγροτεχνολογία

Ινδία και Γερμανία ετοιμάζονται να συνεργαστούν σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης στον αγροτικό τομέα. Η είδηση προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε στις αρχές του μήνα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για να υπογράψουν μια σειρά συμφωνιών στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων, καθώς και στους τομείς της ασφάλειας και του περιβάλλοντος. Οι χώρες έχουν ενισχύσει ιδιαίτερα τις σχέσεις τους τα τελευταία χρόνια και είναι χαρακτηριστικό ότι το οικονομικό έτος 2018 οι εμπορικές τους συναλλαγές ανήλθαν σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2000 μέχρι σήμερα οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει πάνω από 12 δισ. δολάρια στην Ινδία. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε μια πολιτική επιλογή της χώρας να υιοθετήσει εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια σειρά από τομείς, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση έχει ο αγροτικός τομέας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η ινδική κυβέρνηση νωρίτερα μέσα στο 2019 θέσπισε έναν οδικό χάρτη υλοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.