Ινδία: Η κυβέρνηση επενδύει στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση της σπατάλης κρεμμυδιών

Με τη σήψη των κρεμμυδιών στην Ινδία να στοιχίζει 12 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, η κυβέρνηση του Νέου Δελχί επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη για να λύσει το πρόβλημα. Τον Μάρτιο, πρόκειται να ξεκινήσει η δημιουργία αποθηκών με εγκατεστημένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως αισθητήρες, που θα ελέγχουν τις συνθήκες και θα στέλνουν τις ανάλογες προειδοποιήσεις. Μέσω αυτών, η κυβέρνηση ελπίζει να μειώσει τη συνολική σπατάλη κατά περίπου 5%.

Η στρατηγική περιλαμβάνει την εγκατάσταση αισθητήρων, οι οποίοι βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, με σκοπό την παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τα αποθηκευμένα κρεμμύδια. Οι αγρότες θα λαμβάνουν συγκεκριμένα δεδομένα, όπως η ξηρότητα και το ποσοστό σήψης, ενώ η τεχνολογία θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει ακόμα και ένα κρεμμύδι που πρόκειται να χαλάσει εντός μίας παρτίδας των 100.

Οι Ινδοί καταναλώνουν περίπου 1,3 εκατομμύρια τόνους κρεμμυδιών μηνιαίως, καθιστώντας το ένα ζωτικής σημασίας οικιακό λαχανικό. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης, αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 100 εγκαταστάσεις αποθήκευσης με βάση την τεχνητή νοημοσύνη.