Ινδός αγρότης βρήκε διαμάντι 13,4 καρατίων στο χωράφι – (Βίντεο)

Ένας Ινδός αγρότης ξέθαψε ένα διαμάντι 13,47 καρατίων στο χωράφι του, αξίας πάνω από 5 εκατ. ρουπίες (περίπου 59 χιλ. ευρώ).
 
Ο Μουλαγιάμ Σινγκχ βρήκε το διαμάντι, ενώ έσκαβαν τη γη μαζί με έξι συνεργάτες του στην περιοχή Πανά της πολιτείας Μαντία Πραντές, όπου έχει βρει έξι ακόμα μικρότερα διαμάντια.
Ο τυχερός αγρότης που βρήκε το διαμάντι των 13 καρατιών, θα επενδύσει τα λεφτά από την πώληση του πολύτιμου λίθου στην εκπαίδευση των παιδιών του.
 

Ο άντρας εξήγησε ότι η παρέα των αντρών πρόκειται να μοιράσουν εξίσου το ποσό που θα πάρουν από την πώληση των πολύτιμων λίθων και θα επενδύσουν τα χρήματα για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Σύμφωνα με εκτιμητή της υπηρεσίας διαμαντιών της περιοχής, η τιμή στην αγορά για το συγκεκριμένο διαμάντι των 13,4 καρατίων αναμένεται να ανέβει στα 5 εκατ. ρουπίες, αλλά η ακριβής τιμή θα οριστεί μέσω δημοπρασίας που θα διεξαχθεί σύμφωνα με κυβερνητικές οδηγίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η περιοχή Πανά υπολογίζεται ότι διαθέτει σημαντικά αποθέματα διαμαντιών.
 
Η κυβέρνηση της επαρχίας Μαντία Πραντές δίνει μικρά κομμάτια γης σε ντόπιους αγρότες και εργάτες, με μίσθωση στην περιοχή όπου υπάρχουν αποθέματα διαμαντιών .
 
Ο Μουλαγιάμ και οι έξι συνεργάτες του θα μοιραστούν τα έσοδα από τη δημοπρασία των πολύτιμων λίθων, και στην πολιτεία θα καταβάλουν το ποσό για τα δικαιώματα και τους φόρους.

Πηγή: sputniknews.gr