Ηνωμένο Βασίλειο: Επένδυση εκατομμυρίων για τη μετατροπή των απορριμμάτων σε ενέργεια

Η νεοφυής επιχείρηση WASE λανσάρει μια ευέλικτη και ευπροσάρμοστη τεχνολογική λύση

Χρηματοδότηση 9,9 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε η νεοφυής επιχείρηση WASE από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει τα απορρίμματα σε πηγή ενέργειας για καύσιμο. Η τεχνολογία της εταιρείας είναι ευέλικτη, όπως αναφέρεται, και μεγιστοποιεί την ποσότητα βιοαερίου που παράγεται από βιομάζα σε εγκαταστάσεις αναερόβιας χώνευσης, καθώς και από οργανική ύλη στα λύματα.

Η τεχνολογία αυξάνει τη περιεκτικότητα του βιοαερίου σε μεθάνιο σε πάνω από 80%, σε σύγκριση με τη συμβατική τεχνολογία, όπου η περιεκτικότητα σε μεθάνιο είναι στο 50%-60%. Το σύστημα plug-and-play της WASE, το οποίο ταιριάζει στην υπάρχουσα υποδομή, είναι επίσης 50-70% μικρότερο από αυτό που είναι διαθέσιμο επί του παρόντος. Η συγκεκριμένη τεχνολογική λύση μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα στις εγκαταστάσεις κάθε εταιρείας που ενδιαφέρεται να μειώσει το κόστος και να δώσει «ζωή» στα απορρίμματα, βοηθώντας το περιβάλλον.

Οι αυστηρότεροι κανονισμοί και το υψηλότερο κόστος οδηγούν τις εταιρείες τροφίμων και ποτών να αναζητούν πιο προσιτές επιλογές επεξεργασίας για τα λύματα τους. Η WASE συνεργάζεται ήδη με διάφορους κατασκευαστές τροφίμων και ποτών, όπως η Hepworth και η ζυθοποιία St. Peter’s, για τη μετατροπή των λυμάτων τους σε ανανεώσιμη ενέργειας.