ΗΠΑ: Επιχορήγηση 3,77 εκατ. δολαρίων για καλλιέργειες εσωτερικού χώρου

Μια αγροτεχνολογική-ακαδημαϊκή σύμπραξη για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

Η startup γεωργίας εσωτερικού χώρου Koidra με έδρα το Σιάτλ θα μοιραστεί ένα ερευνητικό κονδύλι 3,77 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, το Πανεπιστήμιο Rutgers, το Πανεπιστήμιο Cornell και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Η τετραετής επιχορήγηση απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και η Koidra θα ηγηθεί του πυρήνα του έργου, αναπτύσσοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφεραν στελέχη της αμερικανικής startup, αυτή η σύμπραξη αγροτεχνολογίας-ακαδημαϊκού κλάδου καθιστά την επιχορήγηση ξεχωριστή στο είδος της.

Νωρίτερα φέτος, η Koidra είχε συγκεντρώσει το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε αρχική χρηματοδότηση. Η νέα επιχορήγηση θα επιτρέψει στη νεοφυή επιχείρηση να συνεργαστεί με πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες για να συνεχίσει να αναπτύσσει και να επικυρώνει βάσει δεδομένων και μοντέλων τη λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της ανάπτυξης των προϊόντων γεωργίας εσωτερικού χώρου.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης, η Koidra κέρδισε δύο φορές τον διεθνή διαγωνισμό Autonomous Greenhouse Challenge του γνωστού ολλανδικού πανεπιστημίου Wageningen.

Στον διάρκειας τεσσάρων μηνών διαγωνισμό, η ερευνητική ομάδα της startup χρησιμοποίησε το λογισμικό της για την εξ αποστάσεως παραγωγή λαχανικών θερμοκηπίου, ρυθμίζοντας παραμέτρους όπως ο φωτισμός, ο εξαερισμός, η θέρμανση, το πότισμα, η ομίχλη και οι οθόνες συσκότισης για να καλλιεργήσει βελτιωμένα κεφαλωτά μαρούλια.