ΗΠΑ: Το υπουργείο Γεωργίας επενδύει 1 δισ. δολάρια για τη βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο

Την απόφαση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) να επενδύσει 1 δισ. δολάρια για την κατασκευή και τη βελτίωση κρίσιμων κοινοτικών υποδομών σε 48 πολιτείες, το Πουέρτο Ρίκο και το Γκουάμ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Γεωργίας, Jewel Bronaugh.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι να αυξηθεί η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση και στη δημόσια ασφάλεια, ενισχύοντας παράλληλα την κοινοτική ανάπτυξη και τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τους ανθρώπους που ζουν στις αγροτικές κοινότητες.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα τις επενδύσεις σε βελτιώσεις υποδομών», δήλωσε η Bronaugh. «Αυτά τα δάνεια και οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν τις αγροτικές κοινότητες να επενδύσουν σε εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις κοινότητες, όπως εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σχολεία, βιβλιοθήκες, οχήματα και εξοπλισμό πρώτων βοηθειών. Όταν επενδύουμε σε βασικές υπηρεσίες στην αγροτική Αμερική, φέρνουμε ευκαιρίες και ευημερία για τους ανθρώπους που αποκαλούν σπίτι τους τις αγροτικές κοινότητες».

Όπως εξήγησε η Bronaugh, το USDA υλοποιεί 731 έργα διαμέσου πέντε προγραμμάτων, «τα οποία θα χρηματοδοτήσουν βασικές κοινοτικές υπηρεσίες για να βοηθήσουν την αγροτική Αμερική να οικοδομηθεί καλύτερη, ισχυρότερη και πιο δίκαια από ποτέ».