Η εταιρεία Verkehrsbetriebe HamburgHolstein GmbH (VHH) αποκτά 8 λεωφορεία μηδενικών εκπομπών του μοντέλου Irizar ie, προστιθέμενο στις ήδη υπάρχουσες παραγγελίες από την ICB Φρανκφούρτη και τη Rheinbahn Ντίσελντορφ.

Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε η Irizar e-mobility με τη βόρεια Γερμανία, μέσω του διανομέα της Ferrostaal Equipment Solutions. Με αυτή τη νέα παραγγελία, η Irizar e-mobility συνεχίζει να επεκτείνει τις λύσεις ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία.

Τα οχήματα μήκους 12 μέτρων είναι εξοπλισμένα με 3 πόρτες, 30 θέσεις (4 εκ των οποίων είναι για PRM) και 1 χώρο αναπηρικής πολυθρόνας. Θα φορτίζονται τη νύχτα με αργή φόρτιση (150 kW). Αυτό το λεωφορείο θα έχει δύο θέσεις φόρτισης εγκατεστημένες τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του μπροστινού άξονα. Οι μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στα λεωφορεία, καθώς και τα βασικά τους εξαρτήματα και συστήματα αναπτύσσονται και κατασκευάζονται από τον Όμιλο Irizar.

Τα οχήματα θα παραδοθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Irizar e-mobility προσφέρει υπηρεσίες πωλήσεων και υπηρεσίες after-sales για ηλεκτρικά λεωφορεία, καθώς και υποδομές φόρτισης στη γερμανική, αυστριακή και ελβετική αγορά μέσω του διανομέα της Ferrostaal Equipment Solutions.

Η Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH (VHH) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τοπικών μεταφορών στη βόρεια Γερμανία, με περίπου 2.100 υπαλλήλους και 677 λεωφορεία, που λειτουργούν σε 155 γραμμές λεωφορείων. Η VHH μεταφέρει σήμερα περίπου 106,6 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.