Ισραήλ: Επίσκεψη του Μ. Μπόλαρη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ισραήλ: Επίσκεψη του Μ. Μπόλαρη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, πραγματοποίησε την Παρασκευή 10/6 ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, όπου τον υποδέχτηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ΙΙΙ. Κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Πατριαρχείου, συνοδευόταν από τον Έλληνα Πρέσβη στο Τελ Αβίβ Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα πρέσβη Γεώργιο Ζαχαριουδάκη, τον Πρόξενο στο Τέλ Αβίβ Αλέξανδρο – Ανδρέα Γεννηματά, τον Πρόξενο στα Ιεροσόλυμα Βασίλειο Κοΐνη, και υπηρεσιακούς από το Υπ.Α.Α.Τ. και τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα.

Ισραήλ: Επίσκεψη του Μ. Μπόλαρη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, πλαισιωμένος από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίνης κ.κ. Αρίσταρχο και Αγιοταφίτες Πατέρες, υποδέχθηκε εγκάρδια τον Αναπληρωτή Υπουργό και την ελληνική αποστολή και ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της επισκέψεως και της συνεργασίας με τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ισραήλ Uri Ariel.

Συζητήθηκαν η ιστορική, θεολογική και πνευματική παρουσία και λειτουργία του παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον Ορθόδοξο κόσμο, η σημαντικότητα και πολυπλοκότητα των σχέσεων που καλείται να διαχειριστεί το Πατριαρχείο και η Αγιοταφική Αδελφότητα τόσο στο επίπεδο των διαχριστιανικών σχέσεων όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο κα. 

Ιδιαιτέρως ο Μακαριώτατος υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου της επισκευής και ανακαίνισης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου εντός του Ναού της Αναστάσεως, έργο που επιτυγχάνεται χάρη στην μελέτη και αυτεπιστασία από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών, υπό την Καθηγήτρια κ. Μοροπούλου. 

Εν συνεχεία, μετά την ανταλλαγή δώρων, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφτηκε το Ναό της Αναστάσεως, προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο και είδε τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.