Σε ισχύ με περιθώριο διμήνου ο νέος νόμος για τις αθέμιτες πρακτικές

Εντός διμήνου από την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής θα τεθεί σε ισχύ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσανατολίζεται να δώσει αυτό το χρονικό περιθώριο, προκειμένου να προσαρμοστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα νέα δεδομένα. Άλλωστε, το αίτημα για πρόβλεψη μιας εύλογης «περιόδου προσαρμογής» είχε τεθεί από το σύνολο σχεδόν των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που συμμετείχαν στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, η οποία «έκλεισε» στις 4 Δεκεμβρίου 2020.

Κρίσιμη η διαχείριση καταγγελιών

Με δεδομένο, επομένως, ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Ιανουαρίου, το πιθανότερο είναι να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον Μάρτιο. Κατά τα άλλα, η επεξεργασία των διατάξεων έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία, με την ηγεσία του υπουργείου να δίνει μεγάλο βάρος στην αποσαφήνιση του μηχανισμού διαχείρισης των καταγγελιών, καθώς, κατά γενική ομολογία, από εκεί θα κριθεί η επιτυχία (ή η αποτυχία) του νέου νόμου.