Ιταλία: Αγρότες παρήγαγαν το… βαρύτερο κεράσι στον κόσμο για 2η φορά μέσα σε ένα χρόνο

Ιταλοί αγρότες καλλιέργησαν το μεγαλύτερο κεράσι στον κόσμο, φτάνοντας το βάρος ρεκόρ των 33 γραμμαρίων για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα το κεράσι της ποικιλίας carmen καλλιεργήθηκε από τους Alberto και Giuseppe Rosso από την περιοχή Pecetto Torinese, περίπου τέσσερα μίλια νοτιοανατολικά του Τορίνου, στο Πιεμόντε, μια πόλη γνωστή για την παραγωγή κερασιών. Η οικογένεια Rosso καλλιεργεί κεράσια για περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Alberto Rosso δήλωσε στην εφημερίδα la Repubblica πως: «Εδώ και μερικά χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι τα κεράσια μας θα μπορούσαν να μπουν στο ρεκόρ Guinness και φέτος αποφασίσαμε να καλέσουμε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων».

Το νέο μεγαλύτερο και βαρύτερο κεράσι ζυγίζει 33,05 γραμμάρια (1,16 ουγκιές), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 26,45 γραμμαρίων που πέτυχε ένας άλλος Ιταλός αγρότης, στη Φεράρα τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ομάδας Ιταλών αγροτών του Ομίλου Coldiretti στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το ρεκόρ έρχεται σε μία κακή χρονιά για την παραγωγή κερασιών στην Ιταλία καθώς το  2021, ένα στα τέσσερα καταστράφηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθήκων.

Τέλος και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Ομίλου Coldiretti «Παρά την κακή χρονιά, η Ιταλία παραμένει ο κύριος παραγωγός κερασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σχεδόν 30.000 εκτάρια κυρίως στην Απουλία ενώ ακολουθεί η Καμπανία, η Εμίλια-Ρομάνια, το Βένετο και το Λάτσιο».

Πηγή: freshfruitportal.com