Στην Ιταλία υπάρχει μια τράπεζα που ζητά εγγύηση τυριά (Βίντεο)

Στην Ιταλία υπάρχει μια τράπεζα που ζητά εγγύηση τυριά (Βίντεο)
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας, μια παραδοσιακή τράπεζα που ονομάζεται Credito Emiliano, δίνει χρήματα στους παραγωγούς τυριού και σαν εγγύηση δεν ζητά λεφτά ή ακίνητα, αλλά το πανάκριβο προϊόν τους, τη γνωστή σε όλους μας parmigiano-reggiano (τυρί παρμεζάνα).

Η Emilia-Romagna είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο γάλα.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτό το τυρί είναι ένα κερδοφόρο τοπικό εμπόρευμα. Τα στρογγυλά κεφάλια του, οι ρόδες του parmigiano-reggiano, αξίζουν χιλιάδες ευρώ, καθιστώντας το ασφαλές στοίχημα για τις τράπεζες που δανείζουν τους παραγωγούς.

Και επειδή η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών, θεωρείται από την Credito Emiliano ιδανικό για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Για να διατηρήσει το τυρί ασφαλές, και νόστιμο, η τράπεζα το αποθηκεύει σε μια τοπική αποθήκη.

Όπως λέει αστειευόμενος ο Γενικός διευθυντής της Roberto Frignani: «Προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα».

Πηγή: siamagazin.com

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress