Ιταλικό ακτινίδιο: καλές οι τιμές, λείπουν οι ποσότητες

Ιταλικό ακτινίδιο: καλές οι τιμές, λείπουν οι ποσότητες

Για μια χρονιά που θα μπορούσε να δώσει ακόμα και 90 λεπτά-1 ευρώ στους παραγωγούς ακτινιδίων, αλλά για μικρή παραγωγή που μπορεί να δυσκολέψει μια καλή προωθητική καμπάνια, κάνει λόγο ο Maurizio Filippi της εταιρείας Commercio Frutta, δίνοντας το στίγμα της φετινής σεζόν για το ιταλικό ακτινίδιο.

Όπως είπε, μιλώντας στο Fruitplaza, πέρα από την έλλειψη, άλλοι παράγοντες επηρεάζουν θετικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. «Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο τέλος της καμπάνιας από το νότιο ημισφαίριο. Δεν υπάρχει πίεση στις αγορές, συνεπώς οι τιμές είναι καλές. Δυστυχώς, όμως, αρκετές εταιρείες δεν έχουν ικανοποιητικές αποδόσεις και έτσι ρισκάρουν να έχουν απώλειες. Υπάρχουν, ακόμη, προβλήματα όχι μόνο για τους παραγωγούς, αλλά και για τις εταιρείες συσκευασίας, καθώς με λιγότερο προϊόν είναι μεγαλύτερο το σταθερό κόστος ανά κιλό», είπε.

Ο ίδιος, σημείωσε ως χαρακτηριστικό της φετινής καμπάνιας την υψηλή παραγωγή της Ελλάδας, παρόλο που, όπως είπε, «η καλλιέργειά της ανέρχεται στο 1/3 της ιταλικής στρεμματικά» και διέκρινε ότι «υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα φέτος να επωφεληθεί από την έλλειψη ιταλικού ακτινιδίου ώστε να βελτιώσει τη θέση της στις ξένες αγορές».