Κ. Μητσοτάκης: Εξετάζεται διεύρυνση του πακέτου στήριξης της ελληνικής γεωργίας

Στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ απαντώντας στην «ΥΧ»

Κ. Μητσοτάκης: Εξετάζεται διεύρυνση του πακέτου στήριξης της ελληνικής γεωργίας

«Οι αγρότες θα ωφεληθούν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αν χρειαστεί να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό και υπάρχουν ανάγκες θα το κάνουμε, σε συνεννόηση με τον κ. Βορίδη και τους δύο υφυπουργούς. Το υπουργείο έχει κάνει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Αυτό αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντώντας σε ερώτηση της «ΥΧ», σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη, καθώς αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων στο συνεδριακό κέντρο υπήρχαν μόνο 50 δημοσιογράφοι κι όλοι οι υπόλοιποι -κυρίως από την Περιφέρεια- υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους μέσω του διαδικτύου.

Η συνέντευξη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ενώ ο πρωθυπουργός απάντησε σε 37 συνολικά ερωτήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν τα ελληνοτουρκικά και τη στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την αντιμετώπιση του κορωνοιού και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Η αγροτική ανάπτυξη και η αναγκαιότητα στήριξης του πρωτογενούς τομέα τέθηκε αποκλειστικά από την «ΥΧ», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά πως «αν χρειαστεί να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό και υπάρχουν παραπάνω ανάγκες, θα το κάνουμε. Είμαι σε διαρκή συνεννόηση με τον Υπουργό, τον κ. Βορίδη, και τους δύο Υφυπουργούς, και παρακολουθώ πολύ στενά τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα. Και βέβαια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει κάνει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε ζητήσει από όλα τα Υπουργεία για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διότι, όπως καταλαβαίνετε, τα ζητήματα της έξυπνης και φιλικής προς το περιβάλλον γεωργίας και του πρωτογενούς τομέα είναι στο επίκεντρο των δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Είτε μιλάμε για τη μείωση του κόστους ενέργειας, για την καλύτερη διαχείριση του νερού, για την έξυπνη ψηφιακή γεωργία στην οποία νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα άλματα παραγωγικότητας. Δεν έχουμε ακόμα διανοηθεί το πόσο μεγάλες ευκαιρίες ανοίγονται μπροστά μας». Για τον Αχελώο ανέφερε ότι “πρέπει να ξαναδούμε το project Αχελώος με μια φρέσκια ματιά”. Αντιθέτως απέφυγε να απαντήσει για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.