Κ. Μητσοτάκης: Καλύπτεται το 80% της ρήτρας στα αγροτικά τιμολόγια

Mια σημαντική εξαγγελία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ηλεκτρική ενέργεια έκανε το Σάββατο 18/12 στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Όπως ανακοίνωσε, η κυβέρνηση λαμβάνει ειδική μέριμνα για τη στήριξη των αγροτών, με πρόσθετη επιδότηση σε όλα τα αγροτικά τιμολόγια για την κατανάλωση της περιόδου Αύγουστος 2021 – Δεκέμβριος 2021. Η επιδότηση θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί, αφαιρούμενων των εκπτώσεων και των επιδοτήσεων που ήδη έχουν χορηγηθεί.

Η έκπτωση θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με πιστωτικό λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ μέσα στις επόμενες ημέρες. Το ύψος του μέτρου θα ανέλθει σε 50 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στο κόστος παραγωγής όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια.

Θα έχει ενδιαφέρον εάν το μέτρο θα επεκταθεί και το επόμενο διάστημα  και ιδιαίτερα την Άνοιξη, όταν οι ανάγκες σε άρδευση θα αυξηθούν σημαντικά. Όπως άλλωστε σας ενημέρωσε η «ΥΧ», στην έναρξη της αρδευτικής περιόδου τα μέλη των ΟΕΒ θα απασχολήσει και η θέσπιση ρήτρας αναπροσαρμογής και στη Μέση Τάση, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο του 2021