Καβάλα: Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα – Ξεκινούν οι εργασίες, είναι πλέον γεγονός

Ένας τεράστιος αγώνας και μία τεράστια προσπάθεια που αφορά την αξιοποίηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα προχωρά στο επόμενο βήμα.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου πριν από ένα μήνα υπήρξε η έγκριση και υπογραφή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο της κατακύρωσης του διαγωνισμού εκμίσθωσης για 40 χρόνια εκτάσεων εντός του αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας στην εταιρεία Egnatia Aviation ΕΠΕ όπου και ολοκληρώθηκε η πολυετής προσπάθεια αξιοποίησης του ιστορικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη σχετική σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προβλέπει συγκεκριμένο επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο που θα το μετατρέψει σε σύγχρονο διεθνές αεροπορικό πνεύμονα / κέντρο για την εκπαίδευση πιλότων και την οργάνωση – υποστήριξη δραστηριοτήτων διάδοσης του αεροπορικού πνεύματος (Γενικής Αεροπορίας, Αεραθλητισμού, Αερολεσχών κ.α.).

Η συνολική επένδυση ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στα 4.861.000 ευρώ σύμφωνα με την εγκριθείσα τεχνική προσφορά της εταιρείας.

Η είδηση της ημέρας λοιπόν, ίσως και της εβδομάδας είναι ότι πριν από λίγη ώρα ήρθε η πρώτη άδεια για συντήρηση και αναβάθμιση του διαδρόμου Α/Προσγείωσης του αεροδρομίου. Την Δευτέρα λοιπόν 7 Φεβρουαρίου αρχίζουν τα έργα.

Η υπόσχεση λοιπόν από τον ΥΕΘΑ αλλά και οι κινήσεις που έγιναν πριν από τα Χριστούγεννα υλοποιείται μέσα σε λίγες εβδομάδες και ένα από τα διαχρονικά ζητήματα και σημαντικά έργα που αφορούν την αναβάθμιση συνολικά του Αμυγδαλεώνα και η δικαίωση μίας εταιρεία όπου θα δώσει μία νέα πνοή στην περιοχή είναι γεγονός!!!

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι άμεσα κινηθήκε και ο Δήμος Καβάλας όπου επισπεύτηκαν αρκετες διαδικασίες και με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη ενώ άμεση ήταν και η  ανταπόκριση από την ΔΕΥΑΚ όπου υπήρξε και σημαντική συμβολή τόσο από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Χρόνη και τις τεχνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνολικά ικανοποίηση από τα στελέχη της EGNATIA AVIATION και αναμένουν την έναρξη των εργασιών, και από την μεριά τους έχουν ευχαριστήσει ήδη τους φορείς και φυσικά τον ΥΕΘΑ κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Πηγή: enanews.gr