Κάλεσμα της ΠΕΜ για το συλλαλητήριο της 6ης Νοεμβρίου στην Αθήνα

mploka-agroton-vouli

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που γίνεται με πρωτοβουλία της Επιτροπής των πυρόπληκτων, των πλημμυροπαθών και των σεισμόπληκτων περιοχών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα στην Αθήνα.

“Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους αγρότες των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφές και είδαν το βιος τους να χάνεται στην μανία της φωτιάς, του νερού και του σεισμού”, σημειώνεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα των αγροτών και των κτηνοτρόφων των περιοχών της Λάρισας και των Τρικάλων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Πλαίσιο αιτημάτων:

  • Άμεσα μέτρα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασία και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών μας και με επαρκή χρηματοδότηση για αυτά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό και μέσα.
  • Να γίνουν άμεσα όλα τα αναγκαία και απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των αγροτικών καλλιεργειών και αγροτικής οδοποιίας, καθώς και όλα τα έργα υποδομής. Πλήρης αποκατάσταση σπιτιών, σχολείων και υποδομών με ευθύνη του κράτους.
  • Να κατασκευαστεί κλειστό κύκλωμα άρδευσης για τις ανάγκες όλων των νομών και την εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης και ύδρευσης. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Να καταργηθεί το «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στο 100% όλων των ζημιών από όλες τις αιτίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανένα αποκλεισμό πληγέντα.
  • Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού μηχανημάτων.
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία για να μην γίνουν πηγή μόλυνσης για όλους. 15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα. Μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Να κατασκευαστούν άμεσα νέα σχολεία εκεί που καταστράφηκαν.
  • Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.

Πηγή: ertnews.gr