Καμπανάκι από την Ε.Ε. για τα προβλήματα στη Λίμνη Βεγορίτιδα

Το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάσταση που παρουσιάζει το οικοσύστημα χτυπάει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους μετά από ερώτηση που κατέθεσε για τα προβλήματα της λίμνης Βεγορίτιδας η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη. H Ελλάδα έχει καταδικαστεί, από τα Ευρωπαικά δικαστήρια, για τα προβλήματα του οικοσυστήματος της Βεγορίτιδας και όπως φαίνεται, έρχονται νέες καμπάνες.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας της Λίμνης Βεγορίτιδας Νίκος Μούλας “το τελευταίο διάστημα έχει καταστραφεί όλο το οικοσύστημα της περιοχής με τις φωτιές που βάζουν επιτήδειοι για να κερδίσουν μερικά στρέμματα γύρω από τη λίμνη τα οποία θέλουν να καλλιεργούν σκοτώνοντας τη χλωρίδα και τη πανίδα του οικοσυστήματος της Βεγορίτιδας”.

Ο Σύλλογος έχει προχωρήσει ήδη σε καταγγελίες στις πυροσβεστικές υπηρεσίες Πτολεμαίδας και Έδεσσας από τις οποίες διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που έχουν προβεί σε αυτή της εγκληματική, όπως τη χαρακτήρισε, πράξη.

Πρόταση του Συλλόγου, πρόσθεσε ο κ. Μούλας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να εκπονηθεί ειδική μελέτη μέσω της οποίας θα προβλέπεται μέχρι πιο σημείο μπορούν να καλλιεργήσουν οι αγρότες γύρω από τη λίμνη και να μπουν όρια για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της καύσης των καλα

Πηγή: ertnews.gr