ΗΠΑ: Οι πωλήσεις κάνναβης ενδέχεται να ξεπεράσουν και τα αναψυκτικά έως το 2030

Οι πωλήσεις κάνναβης ενδέχεται να ξεπεράσουν και τα αναψυκτικά έως το 2030
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η αμερικανική βιομηχανία κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 75 δισεκατομμύρια σε πωλήσεις μέχρι το 2030, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Cowen & Co. Ο εν λόγω τζίρος είναι σχεδόν εφάμιλλος με εκείνον της αγοράς ανθρακούχων αναψυκτικών της Βόρειας Αμερικής για το 2017. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη ότι οι δύο βιομηχανίες διαγράφουν διαφορετική τροχιά (σ.σ. η κατά κεφαλήν κατανάλωση ανθρακούχων αναψυκτικών βρέθηκε σε χαμηλό 31 ετών στις ΗΠΑ το 2016), δεν αποκλείεται μέχρι το 2030 η κάνναβη να έχει πάρει τα σκήπτρα ως η μεγαλύτερη βιομηχανία.

Μέχρι σήμερα, εννέα πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει την πώληση και την κατοχή κάνναβης τόσο για ιατρική όσο και για ψυχαγωγική χρήση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε Αμερικανούς ενήλικες μπορούν να κάνουν χρήση της ναρκωτικής ουσίας χωρίς περιορισμούς.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Σε παλαιότερη πρόβλεψή της, η Cowen & Co είχε υπολογίσει ότι η αγορά κάνναβης θα φθάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026, εφόσον υπάρξει πλήρης νομιμοποίησή της σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Πλέον, η συγκεκριμένη εκτίμηση μοιάζει συντηρητική.

Σύμφωνα με την ειδική αναλύτρια Vivien Azer, «νέες προβλέψεις δείχνουν ότι η αγορά βρίσκεται ήδη σε αυτό το μέγεθος». Μάλιστα, στην πρόσφατη αναφορά της Azer, επισημαίνεται ότι τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ έχουν μειωθεί στις πολιτείες όπου η χρήση κάνναβης έχει νομιμοποιηθεί, ηχώντας καμπανάκι κινδύνου για τη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές