Καραμπόλα ιταλικών φορτηγών σκορπίζει κρόκους αυγών στην άσφαλτο (βίντεο)

Απρόοπτη κατάληξη είχε η σύγκρουση φορτηγών στη βόρεια Ιταλία την Τετάρτη 12/5, κλείνοντας τον αυτοκινητόδρομο κοντά στην Πάρμα για ώρες λόγω… ποσοτήτων κρόκου αυγού που έπεσαν στο οδόστρωμα.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά οκτώ μεγάλα φορτηγά μεταφορών ενεπλάκησαν σε σύγκρουση σε αυτοκινητόδρομο, αλλά ευτυχώς δε σημειώθηκα κάποιος σοβαρός τραυματισμός — μόνο ένας οδηγός χτύπησε ελαφρά.
 

Ωστόσο όπως φαίνεται σε βίντεο που ανήρτησε η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία και έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, η καραμπόλα προκάλεσε την πτώση φορτωμένων δοχείων μεταφοράς κρόκου αυγών στον δρόμο, με το εμπόρευμα να σκορπίζει στο οδόστρωμα.

Οι αρχές χρειάστηκαν πολλές ώρες για να καθαρίσουν τον κρόκο από την άσφαλτο, που ευτυχώς αποδείχθηκε λιγότερο απορροφητική από… ρούχα στα οποία ο κρόκος δημιουργεί λεκέ ικανό για την πρόκληση έντονου προβληματισμού.

Η κίνηση στον αυτοκινητόδρομο… αυγάτισε αμέσως καθώς η κυκλοφορία διακόπηκε επί πάνω από πέντε ώρες.

Η πόλη της Πάρμα είναι διάσημη για τις γαστριμαργικές απολαύσεις της, όπως η παρμεζάνα και το προσούτο, όχι πάντως και ο κρόκος αυγού, ή τουλάχιστον όχι μέχρι την Τετάρτη…
 

Πηγή: kathimerini.gr, ABC News