Σε καραντίνα η δημοτική κοινότητα Φούστανη στην Πέλλα – Πέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σε καραντίνα η δημοτική κοινότητα Φούστανη στην Πέλλα

Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα, για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος σε «κάποιους λίγους που μιλούν για αυστηρό ύφος», είπε επικαλούμενος τον πρωθυπουργό ότι «είμαστε μια δημοκρατία της πειθούς» και σημείωσε πως «την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε όση άδικη κριτική κι αν δεχθούμε».

Επισήμανε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις και η αυστηρότητά είναι για τους κάποιους λίγους συμπολίτες που αδιαφορούν, που θέτουν με τόση απερισκεψία σε κίνδυνο όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια, υποδειγματική για πολλές χώρες. Προειδοποίησε τους «ελάχιστα σε αριθμό αδιάφορους και απερίσκεπτούς που δυσκολεύονται να σκεφτούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κινδύνους της δημόσιας υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους».

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών, αναγνωρίζοντας τις μέχρι σήμερα θυσίες τους και τόνισε πως «μαζί τους αγωνιζόμαστε καθημερινά».

Πέντε τα καταγεγραμμένα κρούσματα στον Νομό

«Δυστυχώς έχουμε και πέμπτο κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας. Το πέμπτο κρούσμα είναι στο Μαυροβούνι Σκύδρας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής σε ανακοίνωση του στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλα τέσσερα κρούσματα έχουν ήδη εντοπιστεί στον Δήμο Αλμωπίας, στο χωριό Φούστανη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ