Καρδίτσα: Ζημιές στα σιτηρά στο δήμο Παλαμά λόγω ανομβρίας

Καρδίτσα: Ζημιές στα σιτηρά στο δήμο Παλαμά λόγω ανομβρίας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Επιστολή στον ΕΛΓΑ έστειλε ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, μιας και έχουν υποστεί ζημιές τα χειμερινά σιτηρά λόγω της ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή. «Σας γνωρίζουμε ότι στα χειμερινά σιτηρά του Δήμου μας και ειδικότερα στα τοπικά διαμερίσματα Συκεώνας (οικισμός Μαγουλίτσας), Πετρίνου και Αγ. Δημητρίου, σε έκταση 4.000 στρεμμάτων, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές από την παρατεταμένη ανομβρία που μας έχει πλήξει τους τελευταίους μήνες σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Παρατηρήθηκε καθυστέρηση ανάπτυξης των φυτών, η οποία δεν συμβαδίζει με την εποχή, μειωμένη ανάπτυξη σταχιού αλλά και σε περιπτώσεις πρόωρη ωρίμανση, κιτρίνισμα των φυτών, ακόμα και στάχυα χωρίς καρπό! Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι ζημιές φαίνεται να ξεπερνούν το 80%, ειδικότερα στις λοφώδεις περιοχές και εκεί όπου έχουμε ψηλώματα, με τους αγρότες να μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν, να στείλετε κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας για επιτόπιο έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών».

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress