Κατάργηση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ προβλέπει προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος

Προβληματισμό στους χρόνιους πάσχοντες και τους βαριά νοσούντες στο νομό Λασιθίου που εξυπηρετούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ προκαλεί το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του Οργανισμού που προβλέπει περικοπές σε τμήματα και Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

Στις περικοπές αναφέρεται και αυτό του νομού Λασιθίου. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί πολλά ερωτήματα αναφορικά με τους λόγους που το ΔΣ του οργανισμού προχωρά στην κατάργηση των συγκεκριμένων φαρμακείων. Από το φαρμακείο του Αγίου Νικολάου εξυπηρετούνται ασθενείς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές όπως το Παλαίκαστρο η Σητεία η Ζάρκος και όλη η νοτιοανατολική Κρήτη.

Οι χρόνιοι πάσχοντες καλούνται να διασχίσουν ένα παλιό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο για να πάρουν τα φάρμακα τους. Η λειτουργία του φαρμακείου του ΕΙΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο επιπλέον αποκλιμακώνει την πίεση στο φαρμακείο του Ηρακλείου. Για το λόγο αυτό υπάρχει ανησυχία στους ασθενείς της περιφέρειας Λασιθίου σε περίπτωση που προχωρήσει η κατάργησή του.

Από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Νικόλαο εξυπηρετούνται χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο οι οποίοι δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στο Ηράκλειο για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Όπως υποστηρίζουν, είναι επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθεί το φαρμακείο της ΠΕΔΙ ΕΟΠΥΥ Λασιθίου στο υπό κατάρτιση σχέδιο του οργανισμού και να συνεχίσει απρόσκοπτα την πολύτιμη για τους ασθενείς της ανατολικής Κρήτης λειτουργία του.

Πηγή: ERTNews.gr