Γ. Κατρούγκαλος: Τέλος η ασυδοσία στις ανώνυμες εταιρίες

Kατρούγκαλος: «Η μείωση επικουρικών αφορά μόνο το 10% των συνταξιούχων»
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αν ένας μέτοχος έχει πάνω από 10% σε μία ανώνυμη εταιρία τότε με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου , για το φορολογικό, θα έχει ευθύνη με ολόκληρη την περιουσία του.

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Β΄ Αθηνών Χρήστου Κατσώτη, κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, με αφορμή την πτώχευση της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στην οποία δούλευαν 450 εργαζόμενοι κι έμειναν στο δρόμο.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε πως δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για να δοθεί άμεσα το επίδομα του ΟΑΕΔ στους εργαζόμενους της πτωχευμένης εταιρίας, καθώς δεν έχουν απολυθεί. Εξήγησε πως δεν είναι κατοχυρωμένο νομικά να δοθούν χρήματα σε μη απολυμένους, αφήνοντας ωστόσο παραθυράκι ανοιχτό , για να υπάρξει τέτοια δυνατότητα στο μέλλον, γενικότερα για τους εργαζόμενους.

Καθώς ο κ. Κατσώτης τον κατηγόρησε ότι με τις νέες μνημονιακές διατάξεις οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν τα χρήματα, που θα έπαιρναν παλαιότερα, σε πτωχεύσεις καθώς έχουν λόγο πλέον κι άλλοι π.χ. δανειστές.

 Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στη νέα διάταξη, που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, η οποία πιάνει όλες τις ανώνυμες εταιρίες. Έτσι,  όσοι είναι μέτοχοι σε ανώνυμες εταιρίες πλέον δεν ευθύνονται μόνο με το ποσό που κατέβαλαν για την ίδρυση της επιχείρησης αλλά και με ολόκληρη την περιουσία τους.

Υπενθυμίζουμε ότι και στους συνεταιρισμούς, με το νέο νόμο και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων είναι υπόχρεα με την ακίνητη περιουσία τους.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki