Κεφαλονιά: Σοβαρές οι ζημιές σε αμπέλια και ελαιόδεντρα από το χαλάζι

Σοβαρές υπήρξαν οι ζημιές που προκλήθηκαν στην αμπελουργία και στα ελαιόδεντρα από την σφοδρή καταιγίδα με έντονη χαλαζόπτωση που χτύπησε το περασμένο Σάββατο 15/5 το μεγαλύτερο μέρος της Κεφαλονιάς το περασμένο, η οποία έξι μήνες μετά τον ΙΑΝΟ ταλαιπωρείται εκ νέου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την (ΠΙΝ) Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ενημερωνόταν από την πρώτη στιγμή, για την εξέλιξη του φαινομένου και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο από τον Αντιπεριφέρειαρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σταύρο Τραυλό όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου, βρέθηκε άμεσα στην ζώνη Ρομπόλας και ακολούθως στην Κατωγή Παλικής όπου ενημερώθηκε για τις ζημιές τόσο από τους πληγέντες παραγωγούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όσο και από τους οινοποιούς.

Στην συνέχεια επικοινώνησε με όλους τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς για τον άμεσο συντονισμό των ενεργειών προς αντιμετώπιση των συνεπειών της χαλαζόπτωσης.

Ο κ. Κουρής ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο όποιος ανταποκρίθηκε άμεσα και πληροφόρησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου πως από την Δευτέρα 17 Μάιου 2021 θα ξεκινήσουν οι δηλώσεις αποζημίωσης όσων παραγωγών οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές.

Πηγή: ertnews.gr