ΚΕΟΣΟΕ: Πάνω από 50.000 εκτάρια καταστράφηκαν από πυρκαγιές γύρω από τους αμπελώνες Napa και Sonoma στην Καλιφόρνια

ΚΕΟΣΟΕ: Πάνω από 50.000 εκτάρια καταστράφηκαν από πυρκαγιές γύρω από τους αμπελώνες Napa και Sonoma στην Καλιφόρνια

Στους 54.4 °C καταγράφηκε η θερμοκρασία στην Death Valley στις 16 Αυγούστου. Αυτή είναι η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη.

Από τον κυβερνήτη δόθηκαν εντολές για δεκάδες χιλιάδες εκκενώσεις. Σε πλήρη διαδικασία συγκομιδής, πολλά κτήματα έπρεπε επίσης να κλείσουν. Εκείνα που παρέμειναν ανοιχτά έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις διακοπές ρεύματος και την ανάπτυξη γκρίζας σήψης που ευνοείται από τις καταιγίδες που ακολούθησαν το κύμα θερμότητας.

“Αντιμετωπίσαμε πάνω από 367 πυρκαγιές”, ανέφερε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom το βράδυ της 19-20 Αυγούστου. Οι κεραυνοί που χτύπησαν την Καλιφόρνια ήταν 10.849 τις τελευταίες 72 ώρες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή.

Βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, οι δασικές πυρκαγιές προκάλεσαν χιλιάδες εκκενώσεις γύρω από τους αμπελώνες του Sonoma και της Napa.

Την Πέμπτη το πρωί της 20ης Αυγούστου είχαν ήδη καταστραφεί περισσότερα από 50.000 εκτάρια, ενώ καταστράφησαν περισσότερα από 100 κτίρια και απειλήθηκαν 25.000 άλλα.

Αρκετά οινοποιεία έπρεπε να κλείσουν όταν η συγκομιδή ήταν σε πλήρη ανάπτυξη, όπως ανέφεραν οι εφημερίδες The Press Democrate και The Wine Spectator. Αυτό ισχύει για την Korbell Champagne, το Fort Ross στη Jenner ή το Nichelini και το Kuleto στη Νάπα.

Άλλες περιοχές μπορούσαν μεν να συνεχίσουν να συγκομίζουν σταφύλια, αλλά ο τρύγος ήταν δύσκολος λόγω διακοπών ρεύματος. Όσοι μπορούσαν, ενεργοποίησαν τις γεννήτριες έκτακτης ανάγκης.

Οι οινοποιοί ανησυχούν πολύ για την ανάπτυξη βοτρύτη, με τα κύματα θερμότητας να ακολουθούνται από πολλές καταιγίδες.