Κερδίζει το ενδιαφέρον η περιαστική γεωργία (video)

bowery-laxanika

Μια νεοφυής επιχείρηση από τη Νέα Υόρκη που δραστηριοποιείται στον τομέα της αστικής γεωργίας έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών, όπως ο ιδρυτής της Uber και η Alphabet, μητρική της Google. Η Bowery Farming Inc. έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει 118 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των First Round Capital και General Catalyst.

Η Bowery αναπτύσσει τα φυτά και τα λαχανικά της σε δίσκους που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα επίπεδα και έχουν αισθητήρες για να ελέγχουν την υγρασία, το διοξείδιο του άνθρακα και το φως. Με τον τρόπο αυτόν, κάθε τριακόσια τετραγωνικά εκατοστά του αγροκτήματος της εταιρείας αποδεικνύονται 100 φορές πιο παραγωγικά, διευκρινίζει η Bowery. Μέρος του επιτακτικού επιχειρησιακού σχεδίου της Bowery βασίζεται στην προοπτική ύπαρξης παγκόσμιας έλλειψης τροφίμων. Η Bowery διαθέτει σήμερα δύο εσωτερικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Νιού Τζέρσεϊ. Η παραγωγή στέλνεται στις αλυσίδες Whole Foods και Sweetgreen.

Ο κλάδος φαίνεται να αναπτύσσεται ραγδαία. Αρκεί να αναφερθεί ότι πέρυσι μια αντίστοιχη εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η Plenty, συγκέντρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Vision της SoftBank Group.