Κίνα: Διάθεση επιπλέον 30.000 τόνων χοιρινού κρέατος από τα κεντρικά αποθέματα, για το Φεστιβάλ της Άνοιξης

Οι κινεζικές αρχές διέθεσαν χθες, επιπλέον ποσότητες 30.000 τόνων χοιρινού κρέατος από τα κεντρικά αποθέματα, ώστε να αυξηθεί η τροφοδοσία της αγοράς για τους φετινούς εορτασμούς του Φεστιβάλ της Άνοιξης, σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Συνολικά, ποσότητες 240.000 τόνων χοιρινού κρέατος από τα κεντρικά αποθέματα της Κίνας, έχουν διατεθεί σε εννέα γύρους από τη 17η Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με την ίδια επιτροπή.

Παράλληλα, καταγράφεται επαρκή τροφοδοσία της αγοράς με δημητριακά, πετρέλαιο, κρέας, αυγά και λαχανικά κατά την τρέχουσα περίοδο, όπως επίσης και μειώσεις στις τιμές του χοιρινού και των αυγών.

Χθες, η τιμή λιανικής πώλησης του χοιρινού σε 36 μεγάλες πόλεις της Κίνας καταγράφηκε στα 14,9 γουάν (περίπου 2,3 δολάρια) ανά κιλό, μειωμένη κατά 2%, από το προηγούμενο επίπεδο αύξησης, ενώ η τιμή των αυγών μειώθηκε κατά 7,6% από την προηγούμενη αύξηση, στα 2,7 γουάν ανά κιλό.

Οι τοπικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή, να εξυπηρετήσουν την πρέπουσα διοικητική υποστήριξη για τη μεταφορά και την αποθήκευση των ποσοτήτων και να σταθεροποιήσουν τα κανάλια πωλήσεων, διασφαλίζοντας την τροφοδοσία της αγοράς και τη σταθερότητα των τιμών, για τα αγαθά που είναι σημαντικά για τη ζωή των Κινέζων στη διάρκεια του Φεστιβάλ της Άνοιξης, σύμφωνα με την NDRC.

1 δολάριο: 6,44 γουάν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ